Onze gemeente heeft warme contacten met onze zustergemeente in Filpisu-Mare. De voorganger van de lokale kerk, ds. Ady is de drijvende kracht achter veel activiteiten in Filpisu-Mare. De werkgroep Roemenië ondersteunt hem daarbij waar mogelijk. Zo worden er in Hazerswoude goede, gebruikte kleding en klein-huishoudelijke apparaten ingezameld, welke in Roemenië  worden verkocht.

Ook is er meegeholpen met het opknappen van De Regenboog, een gemeenschapsruimte in Filpisu-Mare. In dit gebouw is een christelijke school gevestigd en De Regenboog kan ook bij bruiloften, vergaderingen en uitvaarten gebruikt worden.

In de zomervakantie wordt in en rond De Regenboog een bijbelvakantieweek georganiseerd. In deze week komen kinderen uit de allerarmste gezinnen, uit de omgeving van Filpisu-Mare, in aanraking met het evangelie en kunnen zij genieten van een onbezorgde week vakantie waarin zij fijn kunnen spelen en goed te eten krijgen.

Verder bevindt zich boven De Regenboog een kinderhuis, met circa 15 kinderen uit kansarme gezinnen vanuit de omgeving van Filpisu-Mare. In de thuissituatie zouden zij niet naar school gaan en de hele dag op straat leven. Nu kunnen zij naar school. De opvang van deze kinderen wordt mede vanuit Hazerswoude betaald.

Om dit alles te financieren organiseert de Werkgroep Roemenië ieder jaar acties om geld in te zamelen.

In 2016 heeft de Hongaarse televisie een documentaire gemaakt over het kinderinternaat in Filpisu Mare. Het is een indrukwekkende film geworden waarin voornamelijk de kinderen aan het woord zijn en waarin heel goed duidelijk wordt waarom we deze kinderen een veilige plek kunnen bieden. Met behulp van een Nederlandse voice-over is film ‘ondertiteld’. De film is te bekijken op Youtube of met de zoekopdracht 'Ieder klein kind Hazerswoude'.

In 2018 is er 25 jaar contact met Filpisu-Mare en wordt er een jubileumreis georganiseerd: een bezoek aan Filpisu-Mare en 4-daagse rondreis door Roemenië. De reis vindt plaats van donderdag 21 juni tot zaterdag 30 juni 2018. Meer informatie over de reis vindt u hier.

Weeksluiting 30-7-2021

Vrijdagavond 30 juli wordt de weeksluiting verzorgd door dhr. van Doeselaar, over Psalm 42 met als thema: Verlangen naar God. De meditatie wordt om 19.00 uur opgenomen in de Hervormde Kerk en uitgezonden via de Kerkomroep. Hier kunt u de weeksluiting ook later nog beluisteren. U bent van harte welkom om de viering mee te maken in de kerk. Liturgie>>

Kerkdiensten Zondag 25 juli 2021

Deze zondag worden er twee erediensten gehouden.

Deze diensten worden uitgezonden via Kerkomroep en YouTube. De diensten zijn ook op een later moment via beide kanalen terug te kijken en luisteren.

Ochtenddienst:

Deze dienst begint om 09:30 uur

De gemeenteleden die West van het kruispunt wonen, worden uitgenodigd om in de kerk aanwezig te zijn.
Opgeven is niet nodig, maar houdt u aan de RIVM richtlijnen.

Avonddienst:

Deze dienst begint om 18:30 uur

In de avonddienst is de hele gemeente welkom.
Opgeven is niet nodig, maar houdt u aan de RIVM richtlijnen.

Weeksluiting 23-7-2021

Vrijdagavond 23 juli wordt de weeksluiting verzorgd door dhr. Vermeulen, over Hebreeën 12 : 1- 7 met als thema: Als het tegen zit. De meditatie wordt om 19.00 uur opgenomen in de Hervormde Kerk en uitgezonden via de Kerkomroep. Hier kunt u de weeksluiting ook later nog beluisteren. U bent van harte welkom om de viering mee te maken in de kerk. Liturgie>>

Weeksluiting 16-7-2021

Vrijdagavond 16 juli wordt de weeksluiting verzorgd door dhr. Bol, met als thema: je sterken in de Heere. De meditatie wordt om 19.00 uur opgenomen in de Hervormde Kerk en uitgezonden via de Kerkomroep. Hier kunt u de weeksluiting ook later nog beluisteren. U bent van harte welkom om de viering mee te maken in de kerk. Liturgie>>

Update openluchtdienst zondag aanstaande

We hebben goedkeuring van de gemeente dus de dienst kan doorgaan! (Alleen met slecht weer zullen we de dienst binnen in de kerk doen)

De stoelen kunnen nog langs gebracht worden, extra stoelen zijn ook welkom (graag met een brede poot).  Het gras zou nat kunnen zijn in de ochtend, houd daar met uw schoeisel rekening mee.

Adres: Voorweg 40
Tijd: 09:30

Mocht u nog vragen hebben kunt u contact opnemen met Jeroen van Gool: 06-23077736