VIEREN EN DOEN

Kopij voor het volgende kerkblad graag uiterlijk vrijdag 13 december naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij de diensten (1)

Komende zondag verwelkomen we in de morgendienst een gastpredikant in de persoon van ds. Ouwendijk. Hij is geen onbekende in onze gemeente en we wensen hem en elkaar een door God gezegende dienst toe. ’s Avonds hoop ik zelf de jongerendienst te leiden. Daarover kunt u hieronder meer lezen. 

Jongerendienst

Zondag 8 december zal er weer een jongerendienst zijn. Deze keer gaat onze eigen dominee Van Campen voor met het thema 'Stilte'. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door gospelkoor Leef! We beginnen om 18.20 uur met zingen. De dienst start om 18:30 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd! De Jeugddienstcommissie

Bij de diensten (2) 

Op 15 december, de derde zondag van advent, hoop ik zelf voor te gaan in de morgendienst. ’s Avonds zal onze oud-predikant ds. Alblas uit Katwijk de dienst leiden. We bidden dat Gods Geest onze harten opent voor de woorden van God en wij ons aangesproken mogen weten.

Collectes

De collectes in de diensten op 8 december zijn voor het jeugdwerk en ‘kerk en eredienst’. De collecten op 15 december zijn voor diaconie en ‘kerk en eredienst’. Bij de uitgang is er dan een inzameling voor de kosten van de verwarming van de kerk.

Oppasdienst (voor kinderen t/m drie jaar)

Op 8 december: Helma van Gameren, Eline Rijkaart en Laura van Dorp. Op 15 december: Miranda v/d Bos, Esmee Noordam en Anne van Veen.

Kindernevendienst (voor de groepen 1 t/m 4)

Op 8 december: Elisabet in geloof op weg: Maria en Elisabet - Lucas 1: 39 - 56  en op 15 december: Jozef in geloof op weg: Jozefs droom - Mattheüs 1: 18 - 25.

KERST SING-IN

Samen zingen tot Zijn eer! Na het succes van de sing-in in september willen we graag weer een Sing-in houden en wel op zondag 8 december. De sing-in zal aansluitend aan de ochtenddienst gehouden worden in de kerk. Iedereen van jong tot oud is van harte welkom! We zullen deze keer verschillende kerst gerelateerde psalmen, gezangen, geestelijke liederen, opwekkingsliederen en kinderliederen zingen. Enkele gemeenteleden zullen hun muzikale medewerking verlenen! Komt u/jij ook zingen?!

Kerstmiddag voor ouderen

Op woensdagmiddag 11 dec. 2019 zal er weer een ontmoetingsmiddag worden gehouden in de Regenboog. Dit keer zal het een kerstviering zijn. Het thema van deze middag is “Op weg! De Koning tegemoet.” Mevr. Heleen de Boer zal deze middag haar muzikale medewerking verlenen. U wordt van harte uitgenodigd voor deze middag. De middag begint om 14.30 uur en vanaf 14.00 uur wordt u ontvangen met een kopje thee en iets lekkers. Als u wilt worden opgehaald, dan graag doorgeven aan Ria van Weenen tel. 589855 of Nel Sol tel 588569. Graag opgeven voor 8 december.

Licht! 

Dit is het thema van het kinderkerstfeest georganiseerd door de Protestantse gemeente en Hervormde gemeente van Hazerswoude-Dorp. Vrede voor de wereld, Vrijheid voor de volken, Licht in de nacht, dat is wat Jezus brengt met Zijn geboorte op aarde! En dat willen wij vieren! Het feest van Jezus! Hij kwam voor jou en mij! Kom je ook dit feest met ons vieren? Het kerstfeest is op kerstavond, dinsdagavond 24 december om 18.30uur. De dienst wordt gehouden in “De Korenaar” (Dorpsstraat 183, Hazerswoude-Dorp). Jong en oud van harte welkom!

Kerstviering Vrouwenkring en Mannenvereniging

Dinsdag 17 december houden wij onze gezamenlijke Kerstviering om 20.00 uur in de Regenboog. De Kerstliturgie die we deze avond gebruiken heeft de titel: Kerstfeest, feest van Gods heerlijkheid. We lezen hierover uit de Bijbel, luisteren naar een meditatie en zingen met elkaar. Ook is er een muzikaal intermezzo van piano en dwarsfluit. Uiteraard zal een mooi Kerstverhaal niet ontbreken. We nodigen niet alleen onze leden uit, maar ook iedereen die het fijn vindt om deze avond met ons mee te maken. Hartelijk welkom!


Rommelmarkt/oliebollenactie

Het is zover, ook wij als rommelmarkt / oliebollenactie hebben een eigen emailadres, dus vanaf nu kunt u of jij ons mailen en wel naar het volgende emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Maandag 30 december starten wij met het bakken van oliebollen, dinsdag 31 december is de jaarlijkse huis aan huis verkoop door Hazerswoude dorp. Wilt u of jij ons helpen of zijn er vragen, mail of bel ons gerust.

Graag horen wij van u.
Namens de rommelmarktcommissie, Caroline Griffioen.

(N)U ZIJT WELLEKOME – BIJ DORPSGENOTEN THUIS

Een levende adventskalender. Op alle dagen van de adventstijd is er een adres waar mensen uit Hazerswoude-Dorp tussen 10 en 11.30 uur welkom zijn voor een kop koffie of thee, georganiseerd door de kerken in Hazerswoude-Dorp:

Zondag 8 dec. In de R.K. kerk en de Korenaar, na de viering
Maandag 9 dec. Fam. Zwetsloot, Bentweg 8
Dinsdag 10 dec. Goedemorgen in de Regenboog 9.30-11.00u
Woensdag 11 dec. Fam. de Beus, Luc.v.Leijdenstraat 7
Donderdag 12 dec. Fam. v. Leijden, Berkenhof 1
Vrijdag 13 dec. Fam. v.d. Linde, Dorpsstraat 138
Zaterdag 14 dec. Fam. Kerkvliet, Zuiddijk 5A
Zondag 15 dec. In de R.K. kerk en de Korenaar, na de viering
Maandag 16 dec. Fam. Voets, Provincialeweg 25
Dinsdag 17 dec. Goedemorgen in de Dobber, 9.30-11.00u
Woensdag 18 dec. Fam. v. Lier, Ds.D.A.v.d.Boschstr. 23
Donderdag 19 dec. Fam. Timmermans, Breitnerlaan 38
Vrijdag 20 dec. Fam. Mourits, De Poelzoom 9
Zaterdag 21 dec. Fam. Vreeke, Jan Steenstraat 8
Zondag 22 dec. In de R.K. kerk en de Korenaar, na de viering

Laat u verrassen, stap over de drempel en laat deze gastvrije mensen niet met een volle pot koffie zitten!
Voor informatie: Mieke den Haan (PG) 0172-588737 of  Conny van Dijk (RK) 0172-588554

Werkgroep Roemenië

Op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdagmorgen 14 december verkoopt de Werkgroep Roemenië weer mooie Kerststukjes. Door het verse groen blijven ze lang mooi! Doet u weer mee met onze actie? Zo steunt u het kindertehuis in Filpisu Mare. Alvast bedankt.

Kerstpakkettenactie 2019

De door u gekochte boodschappen kunnen tot en met 9 december ingeleverd worden in De Regenboog. Weet u iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Dan kunt u zijn of haar naam en adres aan mij doorgeven o.v.v. diaconie-kerstpakket. Dit kan via e-mail, telefoon of post aan Koos de Wilde, Dorpsstraat 78, 2391 BL Hazerswoude, tel. 0172 589500 of e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uw diaconie.

Boekenhoek

Vrijdag is de Boekenhoek weer open van 14.30- 16.00 uur en van 19.00- 20.30 uur in de Regenboog. Wij verkopen allerlei boekjes voor kinderen en volwassenen voor Kerstfeest. Ook boekjes met kerstverhalen en natuurlijk een mooie sortering kerstkaarten. Hebt u al een Bijbels dagboek voor het nieuwe jaar? Wij hebben er genoeg staan, b.v. Een handvol Koren of Dag in dag uit. Ook agenda's in verschillende uitvoeringen. Is het niet voorradig dan kan het met enkele dagen in huis zijn! Tot ziens in de Boekenhoek.

Kerstconcert Adoramus

Het Christelijk Regiokoor “Adoramus” heet u hartelijk welkom op het jaarlijks Kerstconcert op donderdag 19 december in de Hervormde Kerk. Het thema is “Mijn hart uw kribbe” Wij zingen o.a. delen uit het Kerstoratorium van André van Vliet: “in mensen een welbehagen” Kom luisteren en zing met ons mee! Laat uw hart de kribbe zijn waar het Kind een plaats vindt. Medewerkenden: André van Vliet orgel; Kees de Bruin piano; Severin van Dijk fluit; Francien Marchand & Ellen den Uil solisten;  Algehele leiding: Peter Burger. Kaarten à € 12,50 zijn te bestellen via de koorleden, per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Van der Linde Woonservice winkel. Aanvang concert: 20.00 uur. Kerk open: 19.15 uur. Locatie: Hervormde Kerk Dorpsstraat 64 Hazerswoude Dorp. Wij hopen met elkaar op een mooie avond, waar we blij van worden en toeleven naar het Kerstfeest!

Kerstkaart bezorg actie Hazerswoude

Ook dit jaar kunnen wij uw kerstkaarten binnen Hazerswoude dorp(postcode 2391)bezorgen. En wel tegen een gereduceerd tarief van €0.70 ( kerstzegels zijn € 0.87) De kaarten worden bezorgd in de periode vanaf 13 december. We willen de actie dit jaar houden voor het werk van Marjolein en Ewoud Poot - Croes in Italië. In volgend kerkblad meer informatie. Adriaan van der Linde.

OMZIEN NAAR ELKAAR

Geboorte

Pieter en Nienke van Waaij (Middelweg 3) hebben op 24 november uit Gods hand een dochter ontvangen. Haar namen luiden: Eline Gijsje Christina (roepnaam: Eline). Op het moment van schrijven, verblijft Eline nog in het ziekenhuis. Als alles goed gaat, hoopt ze spoedig naar huis te komen. We feliciteren Pieter en Nienke van harte met dit wonder van nieuw leven en wensen hen Gods zegen toe bij de opvoeding.  

Overleden 

Op 26 november is overleden dhr. Jan Schreuders, Hazelhof 22, in de leeftijd van 85 jaar. We wensen zijn vrouw en kinderen sterkte en Gods nabijheid toe in deze verdrietige tijd.   

Huwelijksjubilea

In deze editie van het kerkblad mogen we maar liefst drie huwelijksjubilea aankondigen: de heer en mevrouw Holleman – van der Linde, Breitnerlaan 55(2391GB) zijn op 9 december 50 jaar getrouwd, de heer en mevrouw Vonk – van Veen, Dorpsstraat 40A(2391BH) zijn op 14 december 25 jaar getrouwd en de heer en mevrouw Bol – Hassefras, Torenstraat 21 (2391BS) zijn op 21 december 40 jaar getrouwd. Het is en blijft een wonder als we aan elkaar kunnen doen wat God aan ons allen doet: liefhebben met hart en ziel, trouw zijn in lief en leed, verdragen en vergeven. We wensen de verschillende echtparen met allen om hen heen een mooie dag toe en Gods zegen voor de toekomst! Van harte gefeliciteerd!

Jarigen 80+

Op 15 december: mevr. P.M. Dompeling - Verbeek, Dorpsstraat 27A /K301(2391BB), op 16 december: dhr. C. Bregman, Koningin Julianastraat 24, Benthuizen(2731EH), op 21 december: dhr. P. de Gelder, Vermeerstraat 16(2391CV) en dhr. A. Moerland, Vermeerstraat 23(2391CV) Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag!

Meeleven

We leven met de rouwdragende familie Schreuders. Ook denken we aan de zieken in de gemeente: Wil Zegwaard (Westeinde 16) is uit het ziekenhuis weer thuisgekomen waar zij verder zal aansterken. Na een geslaagde operatie is Teunie Huizer (Gemeneweg 6) thuis gekomen uit het ziekenhuis. De komende weken staan in het teken van herstel. We leven mee met Johan de Kort (Torenstraat 18) die deze week naar het ziekenhuis moet voor een scan. Ook denken we aan Henk de Feij (Den Tollstraat 46, Koudekerk a/d Rijn) die regelmatig naar het ziekenhuis moet voor bestralingen. Tenslotte gaan onze gedachten uit naar Jelle Wierenga (Hazelhof 37) die een pacemaker heeft gekregen en deze week voor revalidatie verhuist naar De Brug in Alphen aan de Rijn.

Tenslotte

Ontvang een hartelijke groet, mede namens Annelien en de kinderen, ds. A.B. van Campen

Dank

Voor al het meeleven via kaarten en andere berichten tijdens mijn verblijf in zorghotel Revitel in Leiden zeg ik u hartelijk dank. Het heeft mij veel goed gedaan. Suze de Vogel – van Klaveren.

BESTUUR EN BELEID

Giften

Via de bank ontvingen we een gift van €100 voor de dankstondcollecte. Voorts ontvingen we een gift van €75 en van €150 als aanvulling op de collecten. Voor de verbouwing van De Regenboog ontvingen we een gift van € 1.000. Alle gevers hartelijk dank. De kerkrentmeesters.

Verantwoording giften oktober en november    

Ter vrije besteding: via Hilde de Gelder: €20, Nel Harkes: 2x €10, D.Bol: €50.
Boon in Afrika: via Caroline Griffioen: €30. (bloemengroet)
Kerkrentmeesters: via Marjoke Schipper: €10. Hartelijk dank!

Agenda

wo 11-12: moderamen