VIEREN EN DOEN

Kopij voor het volgende kerkblad graag uiterlijk vrijdag 10 juli naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij de diensten (1)

Wilt u een kerkdienst bijwonen? Geef u dan op via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . U wordt uitgenodigd voor een dienst. Opgeven via dit mailadres heeft de voorkeur, maar bellen of anders doorgeven kan ook altijd! We proberen een goede indeling te maken, zodat ieder aan bod komt. Voor het bijwonen van de dienst moet uzelf en moeten ook uw huisgenoten vrij zijn van griepklachten. Voor de kerkdiensten is er een protocol te vinden op de website.

Bij de diensten (2)

Komende zondag verwelkomen we twee gastpredikanten. In de morgendienst gaat ds. De Ridder voor. Hij is een goede vriend van ons. Hij werkt als predikant (geestelijk verzorger) bij defensie. ’s Avonds gaat ds. Bergshoeff uit Scherpenzeel voor. We wensen hen en elkaar door God gezegende diensten toe.

Bij de diensten (3)

Op zondag 12 juli gaat in de morgendienst ds. Smit uit Katwijk voor. Hij is voor velen in onze gemeente geen onbekende. Fijn dat hij opnieuw in ons midden is. ’s Avonds is er een jongerendienst waarin ikzelf hoop voor te gaan. Meer over deze dienst kunt u lezen in het stukje hieronder. Laten we bidden dat Gods Geest onze harten aanspreekt en ons wil laten groeien in vertrouwen en hoop en liefde.

Jongerendienst

Op zondag 12 juli zal er weer een jongerendienst zijn. Voorganger in deze dienst is ds. A.B. van Campen en de muzikale begeleiding zal worden verzorgd door TOV. Dit keer is het thema van de dienst: ''Waar ga jij voor?''. Ook deze jeugddienst zal live uitgezonden worden via de kerkomroep en op YouTube. Er wordt gestart met zingen om 18:30 uur, om vervolgens de dienst te beginnen. We nodigen jullie allen van harte uit voor het online meebeleven van deze dienst! Ook mogen we weer met meer mensen aanwezig zijn in de kerk. Wil je hierbij zijn, dan kun je dit aangeven via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek iemand van de kerkenraad of jeugddienstcommissie aan. In verband met de coronacrisis is dit een extra jeugddienst, in augustus zal er geen jeugddienst zijn. De jeugddienstcommissie

Kindernevendienst

Op 12 juli is er kindernevendienst ook voor kinderen waarvan de ouders op dat moment niet zelf in de kerk aanwezig zijn. Kinderen en ouders ontvangen hiervoor een uitnodiging. De bedoeling is dat er ook op 30 augustus kindernevendienst is. Voor informatie kunt u contact opnemen met Mariëlla de Wilde of Marijke Groen.

Collectes

Op 5 en 12 juli zijn de collecten voor diaconie en ‘kerk en eredienst’. U kunt geven via de volgende rekeningnummers: diaconie: NL27RABO0395910986 / kerkrentmeesters: NL12RABO0373721536. Wilt u als uw gift bestemd is voor een speciaal doel; dit duidelijk vermelden? U kunt ook thuis sparen en het op een later moment doorgeven. Ook is er als u via YouTube de dienst meemaakt een digitale mogelijkheid om te doneren voor de verschillende doelen.

Wereldwijde noodhulpactie

Dat de wereld al maanden in de greep is van het corona-virus is ons wel bekend. Velen zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis en ook velen die op de ic-afdeling terechtkwamen.  En dat hebben we het nog niet eens over de zeer velen die eraan zijn overleden. De nood grijpt echter nog verder om zich heen: HONGER. Door corona is er letterlijk en figuurlijk honger in de wereld.

Honger naar voedsel én naar de hoopvolle boodschap van het Evangelie. Voor miljoenen mensen in bijvoorbeeld landen als Nepal en Colombia betekent de lockdown geen inkomen en dus geen eten. Daarom heeft de GZB in samenwerking met partnerkerken de noodhulpactie ‘De kerk deelt uit!’  gestart. De diaconie heeft hieraan meegedaan door zelf  via de GZB een gift te doen. Uw diaconie vraagt: U helpt ook mee?! Voor 20 euro is er in een land als Nepal of Colombia een noodhulppakket.  Dit is groot genoeg  voor het eigen gezin en om van uit te delen. Gezinnen krijgen dus een voedselpakket met de vraag de inhoud te delen met mensen in nood die niet tot de kerk behoren. Met uw gift helpt u dus niet één gezin, maar ook dat dit gezin kan delen met anderen. Zo delen we samen brood en Hoop! We vragen u hier aandacht voor te hebben en financieel mee te helpen. U kunt uw gift direct via de diaconie geven onder vermelding van ‘Noodhulp corona’ (mandje in de kerk of overmaken op de bankrekening) of direct via de GZB op rekeningnummer NL91 INGB 0690 7624 45 op naam van GZB, onder vermelding van ‘Noodhulp corona’. of. Uw diaconie.

Afscheid van de kinderen uit groep 6 van de kindernevendienst

Voor de kinderen uit groep 5 en 6 is er, eens per maand, kindernevendienst. Tenminste voor de corona-maatregelen. Tijdens de kindernevendienst komen er thema`s aanbod die te maken hebben met de kerkdienst.  Het helpt de kinderen beter begrijpen wat er tijdens een kerkdienst gebeurd en waarom. Andere jaren namen we na een kerkdienst, aan het einde van het schooljaar, afscheid van de kinderen die in groep 6 zitten. Dat moest dit jaar anders. Om de kinderen vanuit groep 6 wel een afscheid te geven, waren de kinderen uit groep 5 en 6, op 14 juni,  uitgenodigd in kerk. Cees van Tol  en dominee van Campen waren ook aanwezig. De kinderen  mochten hun vragen stellen over de kerkdienst en het kerkgebouw. De kinderen hadden thuis al vragen bedacht en ze waren niet verlegen om deze vragen te stellen. Een aantal van deze vragen waren: “Wie heeft de kerk gebouwd en wanneer?”,  “Waarom duurt de preek zolang?” en “Waarom ziet deze kerk er van boven uit als een kruis?” De kinderen waren nieuwsgierig en hebben veel gehoord. Zo ook, hoe hard de kerkklokken luiden als je er naast staat. Cees van Tol had namelijk ook een vraag voor de kinderen: “Hoe worden de lampen in het plafond vervangen?” Om hier antwoord op te krijgen nam hij de kinderen mee naar boven. Precies om 12.00 uur stonden ze naast de klokken. Oren dicht! Hierna hebben ze nog een kijkje kunnen nemen in de ruimte tussen het plafond en het dak. Dat was indrukwekkend. Voor de kinderen uit groep 6 was hierna het moment van afscheid gekomen. Als aandenken aan de kindernevendienst kregen ze een dagboekje. We hopen dat we snel weer met jong en oud naar de kerk mogen. Zodat we volgend schooljaar aan een nieuwe groep kinderen uit groep 5 en 6 een keer per maand kindernevendienst kunnen geven. Groeten van Rhian en Cora

Boon in Afrika

Beste gemeenteleden, De afgelopen weken hebben bij ons in het teken gestaan van de kraamtijd. We zijn enorm dankbaar voor al de betrokkenheid en kaartjes vanuit de gemeente voor de geboorte van Aron! Op dit moment is het nog niet helemaal duidelijk wanneer we terug kunnen naar Ghana. De kans is groot dat onze oorspronkelijke planning om eind juli terug te vliegen niet door kan gaan. Toch zouden we voor die tijd opnieuw de mogelijkheid willen geven om meer over ons werk in Ghana te horen en uw vragen te stellen. Om die reden organiseren wij opnieuw twee online Zoom bijeenkomsten: op dinsdagavond 7 juli en donderdagavond 9 juli om 20:00 u. U bent hiervoor van harte uitgenodigd en kunt zich weer aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We hopen jullie dan weer te spreken!

Groet en zegen, Gerben en Dorien Boon

TFC Boon in Afrika

De Thuisfront Commissie Boon in Afrika organiseert een Fiets-in (of een Vaar-in) bij Gerben en Dorien op hun huidige verblijfadres in Koudekerk aan den Rijn. Op zaterdagmiddag 11 juli tussen 14:00 en 17:00 u bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee of een drankje met natuurlijk iets lekkers erbij. Het idee is om vanaf uw eigen huis, op uw eigen tijd, te vertrekken met uw eigen fiets (of boot). U kunt dan via Koudekerk een mooie route in de omgeving fietsen of varen. Onderweg maakt u een korte stop aan de Lagewaard 3 en hebt dan gelijk de mogelijkheid om de familie Boon persoonlijk te ontmoeten. Lekker buiten in de tuin en natuurlijk allemaal volgens de Corona-richtlijnen. Graag even aanmelden van tevoren bij Rianne Oudshoorn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-40089712. U krijgt dan een leuke fiets- of vaarroute toegestuurd!

De Boekenhoek

De Boekenhoek is open op vrijdag van 14.00-16.00 uur. Wij zijn gehuisvest in een nieuw  onderkomen, zaal 5. Tijdens de verbouwing gebruiken we de linker deur, u ziet het bord wel buiten staan. Als u op een andere tijd wil komen of iets wil bestellen, vraag gerust een van de teamleden. Onze bibliotheek heeft steeds nieuwe boeken, keus genoeg!

Boekentip: " Lente in de Kerk" van René van Loon. U hebt hierover een boeiende bespreking kunnen lezen in het vorige kerkblad. De prijs is 17,99. Aanbevolen! 

Kerk open

In een tijd waarin we veel thuis zijn kan het lastig zijn om onze aandacht op God te richten. Er is thuis tenslotte zoveel wat onze aandacht vraagt. Thuis de kerkdienst luisteren of kijken is toch anders dan aanwezig zijn in ons mooie kerkgebouw. Zelf mis ik het onwijs om naar de kerk te gaan. De rust, het samen zijn, de sfeer die je kan voelen in de kerk. Bent u ook opzoek naar een moment van rust waar u kunt lezen uit de bijbel en bidden tot God?

Graag wil ik u de mogelijkheid bieden voor een moment van bezinning. U kunt aanstaande dinsdag 23 juni en de opeenvolgende dinsdagen, op uw eigen tijd, binnenlopen tussen 09.00 en 10.00 uur en tussen 20.00 en 21.00 uur voor een persoonlijke bezinning in onze kerk. In deze ochtend en avond  kunt u uw eigen tijd nemen en een moment stil worden tot God met behulp van een bijbeltekst. Wij willen u vragen uw eigen bijbel mee te nemen. Met vriendelijke groet, Tim Hoogerdijk.

OMZIEN NAAR ELKAAR

Huwelijksjubilea:

Op 7 juli hopen dhr en mevr N. de Vrij-Schipper  25 jaar getrouwd te zijn. Zij verhuisden afgelopen maand naar Westeinde 15(2391JB). Van harte gefeliciteerd!

Jarigen80+:

Op 7 juli: dhr. W. van Luijk, Hendrick Avercampplantsoen 21(2391GZ), op 10 juli: mevr. S.E.P. de Klerk - Polak, de Poelzoom 20(2391AL) en op 15 juli: mevr. M. Cok - van Gent, Wouter Crabethstraat 1(2391GV). Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag!

Meeleven

Broeder Huisman (Torenstraat 27) is na een verblijf in het ziekenhuis weer thuisgekomen. Hij is in afwachting van de uitslag van een onderzoek. Broeder Jan van den Berg (Van Scorelstraat 17) is ook thuisgekomen uit het ziekenhuis. Hij hoopt in deze tijd weer wat aan te sterken. Zuster Dompeling uit Driehof is gevallen en haar gezondheid is fragiel. We bidden om Gods ontferming over allen die ziek zijn en om vertrouwen dat ons leven in Zijn handen ligt.

Huwelijk

Op donderdag 16 juli hopen Ivo van Aalst en Rosalie Bregman in het huwelijk te treden. Om 15.30 uur is er een kerkdienst in de hervormde kerk van Hazerswoude waarin ze Gods zegen vragen over hun huwelijk. We wensen het bruidspaar samen met de ouders, grootouders, verdere familie en vrienden een onvergetelijke dag toe en bovenal Gods zegen over hun huwelijksleven.

Tenslotte

Mocht u of jij behoefte hebben aan een gesprek, laat het me weten. Ontvang een hartelijke groet, mede namens mijn vrouw en kinderen, ds. A.B. van Campen

Dank

Hierbij wil ik iedereen bedanken voor het medeleven tijdens mijn bestralingen. De kaarten, berichtjes, bloemen hebben mij en Simone veel goed gedaan. Met hartelijke groet John en Simone Ooms.

Dank

Hartelijk dank voor de vele kaarten en bloemen, die wij hebben ontvangen voor ons 50-jarig huwelijk. Fijn om te ervaren dat er zo veel gemeente leden met ons meeleven. Hartelijke groet, Henk en Annie ten Brummeler.

Dank

Graag willen wij iedereen bedanken voor alle kaarten voor ons 40-jarig huwelijksjubileum, Arie en Ella van den Bos.

BESTUUR EN BELEID

Kerkenraad

In juni zijn is er door de kerkenraad voor het eerst weer vergaderd in het kerkgebouw. We spraken met elkaar over de afgelopen maanden en hoe dat uitwerkt in ons eigen leven en dat van de gemeente. We weten ons kwetsbaar en voelen ons des te meer afhankelijk van God. Ook zien we mooie dingen in de gemeente gebeuren; al zijn er ook zorgen of we elkaar vast kunnen houden zonder regelmatig samen te komen. Op de agenda stond de inrichting van de kerkdiensten. We bespraken het gebruiksplan en ook dat doopdiensten in overleg met de doopouders kunnen plaatsvinden. De avondmaaldiensten komen voor de vakantie te vervallen. We zien geen mogelijkheid om nu avondmaal te vieren, maar hopen dat spoedig na de vakantie wel te kunnen. Ook aan de orde kwam de verbouwing van de Regenboog, die gestaag vordert. We zien er naar uit om gebruik te gaan maken van het gebouw en van de tuin! Omdat onze kerkelijk werker stopt per 1 september kijken we nu eerst wat onze gemeente nodig heeft en zullen we op zoek gaan naar een ander, zodat het catechesewerk en al het andere waar Hilde bij betrokken is door kan gaan. De verkiezing van kerkenraadsleden zal in september plaatsvinden. De planning is dat er tot en met 30 augustus namen ingediend kunnen worden. Op D.V. 16 september is de verkiezingsavond. In een volgend kerkblad volgt meer hierover. Het was goed om elkaar weer te ontmoeten, al is het onwennig op afstand van elkaar in het kerkgebouw! Op D.V. 8 juli is er een volgende kerkenraadsvergadering gepland. Aart Oppelaar