Jemen verhongert. Geef voor eten!

De ergste voedselcrisis ter wereld treft Jemen op dit moment als een mokerslag. Door een alles vernietigende oorlog dreigen 14 miljoen Jemenieten van honger te sterven.

Deze gigantische ramp krijgt nauwelijks aandacht, omdat er bijna niemand het land in of uit komt.  Hoewel er met de dag minder eten is, blijft de saamhorigheid groot: de mensen delen hun rijst tot de laatste korrel.

Wat is er aan de hand in Jemen?

In Jemen strijden grofweg vier partijen om de macht over het land. Gewonnen heeft er nog niemand, maar de grootste verliezers zijn de gewone Jemenieten. Zij moeten zien te overleven in het dagelijkse oorlogsgeweld. De oorlog in Jemen kent vele burgerslachtoffers, en door de economische catastrofe dreigt er een hongersnood voor miljoenen mensen.

Hoe kunt u Jemen helpen?

Hulp is hard nodig in het land. Hoewel Jemen met mondjesmaat hulp toestaat, slaagt ZOA er in om lokaal hulp te bieden in de vorm van voedsel en medicatie. Corine Verdoold en haar team van ZOA-medewerkers zijn als een van de weinige hulpverleners nog actief in het door oorlog verscheurde Jemen. Wij kunnen het levensreddende werk van Corine en haar team steunen om zo hulp voor Jemenieten mogelijk te maken.

Omdat de nood zo hoog is hebben we als diaconie besloten dit project een half jaar langer te steunen.

Laat Jemen niet verhongeren!