Naar de kerkapp

In onze gemeente worden veel activiteiten voor kinderen en jongeren georganiseerd. Onze kerkelijke werker is hierbij nauw betrokken. Voor meer informatie over het jeugdwerk kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Catechese

Catechese betekent godsdienstonderwijs door de kerk. Bij catechisatie moet je denken aan: luisteren naar de Bijbel, vragen stellen en met leeftijdsgenoten gesprekken voeren over geloofszaken. Daarbij kijken we ook naar: wat kan ik hiermee in mijn eigen leven vandaag de dag? Er zijn verschillende vormen van catechese in onze gemeente.

  • Basiscatechese “On Track” groep 7 en 8
  • Catechese “Follow Me” 12-15 jaar 
  • Catechese “Follow Me Next” 16-18 jaar
  • Catechese 19+ 19 jaar en ouder
  • Belijdeniscatechese

Onze kerkelijke werker is nauw betrokken bij het catechese werk. Verder lezen over de catechisaties van dit seizoen…

Jeugdclubs

Alle kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar zijn van harte welkom op één van de jeugdclubs. Op de clubs willen we het blijde nieuws van het Evangelie doorgeven! Hiernaast is er ook volop tijd voor zingen, knutselen en spelletjes. Bij de roosters vind je informatie over de tijdstippen van de verschillende clubs.

Jongerenweekend

Ieder jaar wordt het eerste weekend van de herfstvakantie het jongerenweekend georganiseerd voor jongeren vanaf groep 7 t/m het einde van de middelbare school (± 17 jaar). Het is het allerleukste weekend van het jaar, waarin veel gelachen en weinig geslapen wordt. We willen op een positieve manier het geloof overbrengen op de jongeren. Daarnaast doen we activiteiten zoals bosspellen, voetballen, kampspellen, bonte avond, kampvuur of gewoon lekker chillen met vrienden. Houd de nieuwsberichten in de gaten voor actuele informatie of neem contact op met: jongerenweekendhazerswoude@gmail.com .

The Pit

The Pit is een club voor jongeren (met pit) van 14 t/m 16 jaar. Het programma is een mix van creatieve spellen, uitdagende discussies en persoonlijke ervaringen die wij met jou willen delen. De avonden zijn van 19.15 tot 20.30 uur in de Jol. Hierna is ook de Jol open en is er nog tijd voor een drankje. Kom gezellig een keer langs!

CJC 'De Jol'

Christelijk jongerencentrum 'De Jol' is de ontmoetingsruimte (naast de Regenboog) voor de jeugd van onze gemeente. De Jol wordt gebruikt voor diverse activiteiten en bijeenkomsten zoals doordeweeks voor de catechese en op vrijdagavond voor de clubs. Na deze activiteiten is dit ook de ruimte waar jongeren op een ontspannen manier gezellig samen kunnen zijn. Op de vrijdagavonden na de clubs zijn we met een team aanwezig.

Jongerendiensten

Elke tweede zondag van de maand (behalve in de maanden juli en augustus) worden er jongerendiensten georganiseerd. Ook al heten het jongerendiensten, jong én oud is van harte uitgenodigd! Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zie ook de nieuwsberichten voor informatie over de eerstvolgende jongerendienst.

Bijbel Vakantie Club

Als Bijbel Vakantie Club team willen we Jezus’ liefde doorgeven aan kinderen! Elke voorjaarsvakantie wordt de Bijbel Vakantie Club georganiseerd voor de basisschoolkinderen van groep 1 tot en met 6 in De Korenaar (Dorpsstraat 183) en groep 7 en 8 of van de brugklas in CJC 'De Jol' (Raadhuisplein 6). Op woensdag- en donderdagmorgen zingen we, gaan we knutselen en/of spelletjes doen en we sluiten donderdagmiddag altijd af met een verrassing! Voor actuele informatie, volg ons op Facebook of houd de nieuwsberichten in de gaten!